Απρίλιος 2015
Εκστρατεία προληπτικής ιατρικής στο Νομό Ξάνθης

Εκστρατεία προληπτικής ιατρικής στο Νομό Ξάνθης

Τον Απρίλιο 2015, παράλληλα με την εμβολιαστική δράση στην περιοχή του Ν. Ξάνθης, ομάδα εθελοντών γιατρών της οργάνωσης Αποστολή ΑΝΘΡΩΠΟΣ, εξέτασαν παιδιά ηλικίας έως και 18 ετών που προσήλθαν για προληπτικό ιατρικό έλεγχο, εξέδωσαν πιστοποιητικά υγείας για σχολική χρήση, ενώ σε περιπτώσεις κλινικών ευρημάτων, πρότειναν την παραπομπή του παιδιού για περαιτέρω ιατρική διερεύνηση.

Η ομάδα αποτελείτο από τους εθελοντές Δημήτρη Αδαμίδη, Διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής του Γεν.Νοσοκομείου Ξάνθης, Μαρία Κιάφφα, παιδοκαρδιολόγο, Έρη Κουτσουνάκη, παιδίατρο, Γεώργιο Περγάμαλη, παιδοχειρουργό, Ιάκωβο Φυτανίδη, Ωτορινολαρυγγολόγο, Βίκυ Ψαθά, οφθαλμίατρο και με την υποστήριξη νοσηλευτικού προσωπικού από την Επαγγελματική Σχολή Βοηθών Νοσηλευτών του Γεν. Νοσοκομείου Ξάνθης,

Συγκεκριμένα έγιναν  361 ιατρικές πράξεις : 169 παιδιά υπεβλήθησαν σε ωτορινολαρυγγολογική εξέταση, 167 παιδιά σε οφθαλμολογική εξέταση, 21 παιδιά μετά από τον παιδιατρικό έλεγχο υποβλήθηκαν άμεσα σε πλήρη καρδιολογικό έλεγχο, ενώ 4 παιδιά, μετά την παιδιατρική εξέταση, εξετάστηκαν και από παιδοχειρουργό.

Ευχαριστούμε θερμά το νοσοκομεία ΙΑΣΩ Παίδων και την εταιρεία GE Healthcare, που παραχώρησαν τον απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό για τις ανάγκες της δράσης.

Μοιράσου!

Κάνε LIΚΕ!

Η βοήθειά σου μπορεί να κάνει τη διαφορά ! Υποστήριξέ μας

Scroll to Top